!

tiistai 8. marraskuuta 2011

Ruokapöydän tuolit

Vihdoinkin olen päässyt kokeilemaan Annie Sloanin maaleja niin, että tiedän vähän miten ne toimii. Voi sanoa, että tämän projektin tuolit ovat olleet ilmaiset. Näin ollen ei haittaa vaikka niihin muutaman euron laittaa maalaamalla ja tietty näkee vähän enemmän vaivaa ensteks hiomalla ne :)
Tuolien hiomisesta en tehnyt numeroa. Tärkeintä oli saada vain lakkakerros pois. Ei kannata tuhlaa aikaa tai hermoja hiomalla tuolin pintaa turhan paljon. Toki tuunaussuunnitelma vaikuttaa myös tähän. Mä kun päätin, että maali saa peittää tuolin kokonaan, niin pohjalla ei niin väliä. Lisäksi vielä vahauksen jälkeen tulen hiomaan pintaa kuluneemmaksi.
Näitä tuoleja myin huutonetissä ja ainakaan vanhassa lookissa ei kauppoja syntynyt. Mitenköhän kävisi, jos ne tuunauksen jälkeen laittaa myyntiin?
Ennen.....

...ja jälkeen
Tässä projektissa pääsen testamaan Annien maaleja konkreettisemmin.
Tuolin värin valintaa mietin jonkun aikaa. Olisiko se valkoinen vai joku kiva väri esim. siniseen tai vihreään menevä. Kumpikaan ei houkutellut. Tänään sitten näin Pentikin liikkeen ikkunassa aivan ihastuttavat harmaat tuolit, joista olen aina haaveillut. Niiden hintaa en edes halua tietää :)
Ne oli sellaiset kauniin vaalean harmaat pehmusteilla. Näistä siis saa tulla harmaan väriset!

Salamalla väri ei tule niin hyvin esiin...katsotaan sitten päivänvalossa  valmista tuolia!















Ja koska en kuitenkaan ihan "kirkkaan" harmaata halua, käsittelen ne vielä tummalla vahalla. Koska tuoli on kovin tumma alunalkaen, maalasin ensin valkoisella (Old White) ja tämän jälkeen vasta harmaalla (Paris Grey). Jännittää hiukan lopputulema, mutta Annien neuvojen saattelemana uskon, että lopputulos on kiva. Yksi pian valmiina ja 3 vielä edessä.

Ei kommentteja: