!

tiistai 22. toukokuuta 2012

Budapest


Varsin rentouttava tai ainakin arjesta irroittava loma hyvän ystävän seurassa on nyt takana päin. 
3 yötä Budapestissa piristi kummasti tämän mamman arkea. 
Ensimmäistä kertaa tuli oltua lapsista erossa niin pitkään.

Matkan ajoitus oli säiden puolesta antoisa, sillä saimme nauttia 30 asteen helteestä. 
Ensimmäisenä iltana kävimme kaupungin laidalla syömässä ja siitä sitten jo pian olimme unten mailla. 
Olimme päättäneet, ettei kiirehditä minnekään. Ja näin juuri lyhyestä matkasta tuli mukava, etenkin kun seura oli mitä parhain :)

Seuraavana päivänä kiertelimme kaupungissa shoppailun merkeissä. Toisena päivänä päätimme lähteä katsomaan kuninkaan linnaa ja löysimme itsemme kiipeämästä vuoren rinteen mutkaisia "polkuja". 
Näkymät puistomaiselta rinteeltä oli huikeat. Koko kaupunki näyttäytyi sieltä kauniina ja vanhan kaupungin katot tuntuivat jatkuvan äärettömyyteen. 

Tonava tuli meille tutuksi jo hotellimme puolesta. Majoituimme vanhaan laivahotelliin, joka oli ankkuroitu Tonavan rantaan. Hauska kokemus jo tämäkin ja aika eksoottinen ;) Aamulla nautimme laivan terassilla aamupalaa  ja nautimme auringosta :)) Hotelli sijaitsi keskustasta n. 7 km, mutta onneksi julkinen liikenne kulki jatkuvasti ja moitteettomasti.Budapest oli mielestäni kaupunkina hyvin koruton ja mutkaton. Unkarilaiset muistuttivat mielestäni aika lailla meitä suomalaisia :) koko Budapest ei ehkä näyttäytynyt meille koko totuudessaan, mutta pienellä pintaraapaisulla siitä sai mukavan kuvan. 
Lähtisinkö sinne sitten uudestaan ja veikö kaupunki sydämen mennessään. No ei kuitenkaan ihastuttanut niin kovasti. 
Mutta varmasti on näkemisen arvoinen kaupunki ja maa.