!

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Vihreä tuoli

Voi miten innoissaan olin tämän tuolin kanssa. Alkuperäinen kuva ei ole kummoinen, mutta siitä varmasti huomaa suurehkon eron tuolin nykyiseen ulkomuotoon :)

Löysin Eurokankaasta Laura Ashleyn sisustuskangasta, jossa kaunis minttuun menevä vihreä ja lempeä sininen kuvioina. Tämä kangas istui niin täydellisesti tuolin värin kanssa. Maalasin tuolin Annie Sloanin Versailles sävyllä (vanha vihreä) kahteen kertaan. Tämän jälkeen vahasin tuolin kauttaaltaan.
Tuoli oli harmaita tuoleja helpompi työstää esim. hiomisen osalta. Mutta sitten itse päällisen vaihtaminen olikin työläämpää, kuin aluksi uskoin.

Halusin istuimeen pehmusteen, jonka sain vanhoista tyynyistä. 
Pehmuste on melko paksu, mutta lopputuloksena mielestäni kiva. Istuttaessa enemmän tuolissa,
 täyte menee varmasti aina hiukan kasaan. Sopivien niittien löytäminen oli myös oma hommansa.
 Istuinosa on vaneria ja siihen ei sitten uponnutkaan ensimmäiset niitit. Kankaan pingottaminen oli myös oma juttunsa. Miten saada kangas pysymään paikoillaan, sillä kankaan kuvio piti pysyä suorassa. 


Passaisi niin hyvin meidän eteiseenkin, kun portaissa hiukan samaa sävyä!

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen.
Seuraavan tuolin kanssa jo paljon viisaampi ja pääsen tekemään kaiken paljon sukkelammin. Tuoleja on vielä 3 jäljellä. Nämä tuolit menevätkin sitten myyntiin, vaikka mun on niistä varmasti vaikea luopua. 
Se on jännä miten sitä "rakastuu" näihin omiin töihinsä.