!

perjantai 23. elokuuta 2013

Olohuone uudessa valossa

Vihdoinkin voin tuoda tänne pari kuvaa meidän uudistuneesta olohuoneesta. Olohuoneen ilme muuttui jo kevättalvesta, kun paneloitu katto sai uuden ilmeen. Katto maalattiin läpikuultavalla paneelilakalla. Maalasin katon kahteen kertaan ja vielä mietin, jos siihen kolmannen kerroksen laitan. Nyt jo muutos on huomattava entiseen, mutta katsotaan jos vielä maalaan katon kertaalleen.


Uusi katto ja seinät. Verhoille oli ennen ikkunoissa raskaat lautaverhoilut. Nyt tanko antaa paljon kevyemmän ilmeen.


Vanha katto ja tapetti!


Olohuoneen tapetit eivät olleet lainkaan meidän makuun. Jo muuttaessa sanoin, että nuo saavat sitten lähteä heti. No menihän siinä reilu kolme vuotta, kun meidän makuun niin rumat tapetit saatiin seinästä revityksi. Ja ei ihan pikku homma ollut sekään. Muovitapeteista lähti ensin tuo varsinainen päällinen ja tämän jälkeen piti vielä irroittaa seinään jäänyt paperi. Paperi lähti kuitenkin melko helposti, kun suihkepullolla kostutimme paperin läpimäräksi ja tämän jälkeen sen sai kuorittua osittain hyvinkin isoina siivuina :)

ENNEN

NYTNYTLopuksi tietenkin kitattiin kaikki kolot ja päästiin maalaamaan seinät. Seinät muuten maalattiin Uulan Intolla. Täytyy sanoa, että olipa kiva kun kokeiltiin tätä. Maalihan levittyy oikein kauniisti ja yksi kerros riittää. Kunhan muistaa vaan oikein kunnolla vatkata eli seikoittaa maalin!
Alkuun olin suunnitellut seiniin tapettia. Vähän laiskuuttakin päätin, että nyt maalataan valkoiseksi ja sitten myöhemmin tapetoidaan, jos vielä siltä tuntuu. Hyvä päätös, sillä kun on valkoiset seinät, niin olohuoneeseen voi tuoda väriä tekstiileillä ym. aika paljon.

Lisäksi halusin ikkunoiden eteen ikkunalaudat! Ja koska riittävän leveää lautaa ei löytynyt, ikkunalauta tehtiin nyt kahdesta laudasta. Väliin jätettiin tarkoituksella hyvä rako ja lopputulos on oikein kiva. Nyt saan ikkunalle kukat ja lyhdyt tuomaan väriä jo kovin vaaleaan huoneeseen. 


Tosin vielä ei tietenkään kaikki ole valmista. Parkettilattian haluaisin joko hioa ja maalata vaaleaksi tai vaihtaa lautoihin. Ihan varma ei ole, onko parketin alla lautalattia....sekin selvinnee jossain vaiheessa.

Olen kuitenkin onnellinen nykyisestä muutoksesta. Olohuoneen ilme on raikas ja entistäkin valoisampi.
Isot ikkunat toivat valoa, vaikka tapetti oli kovin tumma ja raskas. Mutta nyt huone suorastaan "hohtaa'" valoa ja valon määrä antaa huoneelle oikein kodikkaan ympäristön.

Kesällä muuten meillä juhlittiin tärkeää päivää, mutta siitä myöhemmin lisää.
Mun yksi projekti alkaa valmistua, siitäkin sitten lisää, kun on valmis!
Pian täytyy lähteä noutamaan eskarilainen ja kun isäntä tulee kotiin suunnistamme mökille.
Sielläkin odottaa meitä pienet projektit....

Niina