!

torstai 23. elokuuta 2012

Kotona

Muutaman yön olemme jo kotona olleet. Pari päivää oli aika väsy, mutta nyt alkaa helpottamaan.Vielä ollaan Espanjan ajassa. Lapset menevät nukkumaan kymmenen jälkeen ja heräävät aamulla kymmeneltä. Loma oli onnistunut ja mitään suurempia kommelluksia ei onneksi sattunut. Meidän 2-vuotias sai ekalla viikolla auringonpistoksen, joka meni vuorokaudessa ohi kuumeineen kaikkineen. Auringon energialla on nyt ladattu koko perhe ja D-vitamiini varastot ovat täynnä muutamaksi kuukaudeksi :)
Lomalla saimme nauttia etenkin lämmöstä, mutta ruokaa ei siellä voita mikään. Erilaiset tapakset olivat herkullisia naposteltavia. Rapuja, rapuja  ja rapuja!!! Oi miten paljon niitä rakastan! Juomaksi valitsin melkein aina Tinto Veranoa, hiukan vastaavaa kuin Sangria.

Ensimmäisellä viikolla olimme Marbellassa, jossa miehen isä asuu. Hän kävi meitä joka päivä katsomassa ja oli kovin mielissään, että olimme häntä tulleet tapaamaan. Natalieta oli myös kiva nähdä piiiiitkästä aikaa! Patu piti meistä hurjan hyvää huolta. Joka aamu saimme hänen tuorepuristamaansa appelsiinimehua. Kiitos vielä kerran sinulle Patu!Kuusi päivää Marbellassa ja lähdimme ajamaan kohti Murciaa. Matka taittui isoja moottoriteitä pitkin vajaassa 5 tunnissa. Perillä meitä odotti ystäväni perheineen. Sasu oli onnessaan, kun sai vihdoinkin ympäri vuorokautisen leikkikaverin. Pojilla on vain 2 viikon ikäero :) Toinen pojista on vain puoli vuotta Rasmusta vanhempi.
Murcia oli ihastuttava paikka. Karu ja kaunis. Kylä ei ollut suuren suuri ja juuri tämän vuoksi viehätti hiukan rauhallisemmalla menolla, mitä Marbella. Itse valmistetut ravut olivat ihan parhaita :))


Matkan paras päivä oli varmasti eläintarha, jossa kävimme....lapset olivat ihastuksissaan, mutta niin kyllä vanhemmatkin :) eläimet olivat hyvin nähtävissä ja niitä sai ruokkia. Portilta ostettiin pari maapähkinäpussia eläimiä varten. Papukaijashow oli hauska, Rasmuskin vielä muistaa sen. Merileijonien esitys oli myös ihastuttava. Mukaan olimme ottaneet eväitä, joita nautimme päivän mittaan. Kilipukki aitaus oli myös kokemisen arvoinen, kun siellä oli toistakymmentä kiliä, joiden kanssa saimme olla ja syöttää niitä hedelmäpaloilla.

Rannalla pojat pyydystivät katkarapuja ja monneja haaveineen. Illalla käytiin Tivoleissa ja syömässä. Pojat olivat paljon uima-altaalla ja Sasu oppikin kaverin innostamana uimaan. Sasulla on ollut kaikin puolin puuhakas kesä. Ensin alkoi jalkapallokoulu. Sitten opittiin pyöräilemään ja nyt tuli se kovin tärkeä uimataito :) meillä kun ei innostuttu uimahallin peuhusta....kyseisen uimahallin vedet tosi kylmiä :(
Tuntuu, että ensimmäistä kertaa näki Espanjan ihan sellaisena itsenään. Emme viettäneet lomaa missään turistikohteessa, vaan joka puolella oli paikallisia. Olihan espanjalaisten lomakuukausi juuri alkanut :)

Vaikka haikeaa oli lähteä, niin lohdutuksena on se, että palaamme varmasti ensi kesänä Murciaan!
Meillä oli siellä mahtavat ystävät eli ihan paras seura.
Kiitos teille vielä kerran. Ensi kesänä uudemman kerran ;))

p.s. Pikkupojistakin tuli vallan kaverit :))


Niina