!

torstai 19. heinäkuuta 2012

Skåne Åhus

Matka Turusta Tukholmaan alkoi 11.7. iltalaivalla. Tätä matkaa oli odotettu innolla. Pojat pääsisivät ensimmäistä kertaa laivalle ja matkan huippuna näimme sukulaisia pitkästä aikaa! (Sasu 2,5 v ei taida muistaa edellistä matkaa).
Autolla matka Turkuun oli vielä kevyttä ajamista. Laiva oli hiukan myöhässä, joten kahden pienen lapsen kanssa autossa melkein puolitoista tuntia odottelua olisi voinut olla tuskaisempaa. Yllättävän hyvin jaksoivat istua tai no ilman vöitä liikkuakin autossa. Laivalla sitten heti leikkimään ja tietenkin pallomereen riehumaan.
Olimme aikaisin seuraavana aamuna Tukholmassa, josta suuntasimme ensin tätini ja setäni kotiin. Sinne odotimme myös nuorimmaista serkkuani perheineen. Ihana Ina 3 v. ja Leija 1,5 kk olivat syötävän suloisia. Oli niin kiva nähdä heitä pitkästä aikaa.
Tätini ja setäni talolta.
Riitan ruusut :)
Ikävä kyllä meidän täytyi jo puolilta päivin lähteä ajamaan kohti Skånea, matka tulisi kestämään n. 6 h.
Nuorempi serkuista ei päässyt mukaan Skåneen, jossa tätini vanhempi poika asuu :(
Ajomatka oli kieltämättä aika tuskainen, sillä takapuoli puutui ja selkää jomotti. Matkan varrella pysähdyimme 3 kertaa ja matkan kesto oli 6,5 h. 
Määränpää kuitenkin palkitsi väsynyttä matkaajaa. Aika pian matkan varrella jo pääsi nauttimaan kauniista maalaismaisemista. Peltoja ja niittyjä silmän kantamattomiin. Ja paljon lehmiä, lampaita sekä hevosia. 
Perillä odottivat serkkupoika, hänen vaimonsa ja 10 vuotias tyttö Elin. 

Åhus ihastutti etenkin kauniilla omakotitaloillaan. Vanhat talot olivat hyvin pidettyjä ja melkein poikkeuksetta jokaisen talon piha oli moitteettomassa kunnossa. Nurmikot ajettiin ihan lyhyiksi ja istutukset olivat todella näyttäviä. Paljon isoja laventeleita, pioneja ja ruusuja! Kauniit rykelmät perennoja pyöreine kivineen. Asettelut olivat suloisia :) 

Åhusin keskusta.
Åhusin keskusta.

Serkkuni talo oli hieno. Talo oli 70-luvulta ja kauniisti remontoitu. Piha oli iso ja aidattu...lapset saivat vapaasti temmeltää siellä.
Mölkky oli kaikille mieleinen peli.....kuva Tommyn ja Marin talolta.
Säät sattuivat meitä suosimaan, vaikka olikin luvattu pelkkää sadetta. Noin vartin kävelymatkan päässä oli meren ranta. Kun saavuimme sinne, tuntui kuin olisi ollut jossain välimerellä :) pehmeä vaalea hiekka ja rantaa komisti vielä kymmeniä metrejä pitkä laituri. Harmi, ettei meillä ollut aikaa viettää kokonaista päivää rannalla, paluu kotiin odotti jo sunnuntai iltana. Ensikerralla sitten.
Lauantaina suunnistimme 30 km Åhusista markkinoille. Ne olivat keskellä metsää ja siellä oli tivolikin! Lapset  pääsivät ensimmäistä kertaa kunnolla laitteisiin. Markkinoilla oli vaikka mitä ihanaa krääsää :)

  
Tuleva golfari...tai niin ainakin vanhemmat voisivat haluta ;)

Tämä hame oli lahja Elinille. Tuunasin ihan perus farkkuhameesta. Leikkasin hameeseen kiilat ja laitoin alle kankaan. Koristeeksi Swarowskin kristalleista sydämiä ja takataskuihin kimalletta. Vähän rokkia ketjusta ja risteistä :) Onneksi hamonen oli saajalle mieluinen ;)


Illat nautimme terassilla aikuisten kesken iltahämärästä. Illat olivat koleita ja terassilla jaksoikin istuskella peittojen kanssa. Kiitos vielä kerran kaikille, oli ihana nähdä teitä....niin hyvänä meitä pidettiin!

Niina