!

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Keittiö

Laitan nyt muutaman hassun kuvan meidän keittiöstä. Keittiö on siinä kunnossa kun taloon muutimme. Muutoksia tähänkin kohteeseen haluaisin tehdä.

Kaapit ovat vielä hyvässä kunnossa, joten en raaskisi niitä repiä pois. Sen sijaan maalaisin ne jollain vaalealla värillä. Kulmakaappi revittäisiin pois ja tilalle kolme hyllyä.

Lattialla muovimatto, jonka voisi repiä irti. Alla tuntuisi nyt olevan jotain levyä, mutta levyn alta saattaisi löytyä puuta?? Pitäisi siis katsoa pintaa syvemmälle, niin viisastuisi.

Tasot on liian korkeat tai no ikkunat liian matalalla...sillä ikkunoita ei saa nyt auki, ilman että vetää tasoja seinästä irti :( mikäli lattian purkaa ja levyn saa poistettua ja sen alla puuta, niin lattia laskisi tällöin riittävästi. Näin ikkunatkin aukeaisi normaalisti. Ikkunat keittiössä minusta normaalia korkeammat, mikä antaa tietenkin kivasti valoa sisälle.

Toisesta suunnasta kuvattuna keittiöstä mennään ruokasaliin ja ruokasalista avautuu olohuone. Keittiöstä pääsee myös minun työhuoneeseen. Lisäksi keittiöstä pääsee terassille, jonka mieheni rakensi 2010.

Talossa on ilmeisesti ollut kaksi sisäänkäyntiä ja nyt suljettuna tämä toinen varsinainen ulko-ovi. Teimme toisen oven sisääntulokopperoon, joka johtaa terassille. Tarkoitus on, että kun "varsinainen piha" joskus saadaan tehtyä, niin laitamme toisetkin portaat terassilta pihalle. Nämä portaat johtaisivat pihalle, joka on tällä hetkellä vain kasa erikseen kuorma-autoilla tuotua maa-ainesta.

Kun kirjoitin "varsinaisesta pihasta", niin meillä on tontti hallinnanjakosopimuksella. Tähän mennessä olemme jo 3 vuotta saaneet nauttia koko tontista (2000 m2). Vielä emme tiedä, koska toiselle puoliskolle tullaan rakentamaan. Siinä vaiheessa, kun tontille aloitetaan rakentamaan, laitamme viimeistään meidän oman tontin kuntoon. Tontti on pitkulainen ja nyt toisella puolella on lasten leikkipaikka ja kasvimaa. Toiselle puolelle on tarkoitus tehdä oleskelutilaa ja laittaa siihen nurmikko, pari omenapuuta ym. Tämä piha tulee siis terassin viereen.

Tässä nyt jotain suunnitelmia meidän keltaiseen tupaan ja sen pihapiiriin.Niina