!

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Joulu 2010


Tämäkin joulu vietettiin omassa kodissa ja samalla kokoonpanolla kuin viimekin vuonna. Pari viikkoa ennen joulua sain viimeinkin tehtyä ihka ensimmäisen piparkakkutalon. Se tehtiin sitten yhdessä voimin Sasun kanssa ihan taikinaa myöten ;)) aika persoonallisen näköinen siitä tuli, mutta olin tyytyväinen kun sain sen kuitenkin pysymään kasassa :D
Jouluvalmistelut tein kaikessa rauhassa, kodin sisustin hyvin vaatimattomilla koristeilla. Aivan ihanan "joululiinan" löysin Sateenkaarentaa:sta. Se on sellainen pellavan näköinen kernikangas, jossa lukee ranskankielellä Joulun evankeliumi. Mitään jouluruokia en tehnyt itse,äiti toi jotain itse tekemiään laatikoita ja saku paistoi kinkun. En halunnut ottaa tästä ressiä...niin lyhyt kuin tuo joulu onkin.
Aattona meillä oli äitini, isäpuoleni, veljeni, Sakun äiti ja isäpuoli. Joulupukin virkaa toimitti "perinteisesti" isäpuoleni ja hyvin meni Sasun osalta läpi. Pukki kun klenkkasi ja sillä oli oikea puukeppi, niin Sasu tuumasi: "kylläpä tuo pukki on vanha, kun se tuolla tavalla kävelee"

Joulupäivä oltiin perheen kesken ja tapanina tuli Sakun veli perheineen meille. Lisäksi vaari ja liisa. Melkein jo perinteeksi muodostunut tapaninpäivän ruokana oli Poronkäristystä. Tämän herkun valmistamisessa Saku onnistui taas hyvin! Tapanin yönä Sakun isä saapui Espanjasta käymään ja viipyi meillä 4 päivää. Ja taas lapset ja no aikuisetkin sai lahjoja ;x

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Tuntuu siltä, että voi taas jatkaa arkea "puhtaalta pöydältä"....ja jotain lupauksiakin tuli tehtyä, ainakin itselleen!

Mekko ja kauluri


Rakastan niin ompelua ja käsitöitä ja vihdoin olen päässyt vauhtiin näiden askartelujen merkeissä.
Parissa illassa ompelin tuollaisen mekon, joka on puuvilla/pellavasekoitetta ja siinä on kuviokankaana sieniä. Lisäksi takana menee vetoketju, johon laitoin kiinni leppäkerttunapin. Koska helma on niin väritön ja yksinkertainen, tein vielä sienikankaasta pienen taskun. Tämä mekko saattaa päätyä Sakun serkun tytölle....kun niitä tyttöjä ei meillä ole.


Lisäksi sain juuri valmiiksi tuon vihreän kaulurin, jonka tein äidilleni. Hän oli toivonut vihreää ja Lankamaailmasta löysin tuon aivan ihastuttavan sammaleen vihreän langan. Lanka on Alpacaa ja kaulurin korkeudeksi tuli melkein 40 cm....kuvioksi tuli ns. helmineulos.

Seuraavaksi taidan tehdä sasulle pipon ja sitten itselleni...niin ja yhden toisenlaisen mekon vielä tytölle. Ei nämä askartelut tähän lopu....

Rasmus 8 kk


Tähän mennessä on taas ehtinyt meidän jässikkä oppia paljon uusia asioita!
Ryömiminen sujuu jo vauhdilla ja pitkään on harjoiteltu konttaamista, niin päivisin kuin öisinkin ;)
Lisäksi juuri viikkoa ennen joulua kaveri sai ihka ensimmäiset 2 hammasta alariviin. Niin kauniin valkoisina ne jo sieltä näkyvät....täytyy sanoa, että aika levottamat yöt olivat ennen niiden puhkeamista!!! Isoveljellä kun hampaiden tulosta ei tiennyt, ennen kuin sattui sinne suuhun kurkkaamaan ;)
Top 3:
- käsien hakkaaminen pöytää vasten
- ryömiminen
- kahden esineen lyömistä yhteen

Ja iskän kanssa on jo opeteltu "high five" -läpsäytykset...täytyyhän sitä osata jo ylävitoset ennen vuoden ikää ;D
Meillä oli tuossa pitkään sairastelua, kun kaikki oltiin vuoronperään tai erikseen sairaana. Nyt näyttäisi siltä, että pöpöt on toistaiseksi selätetty. Puolivuotis rokote otettiin välipäivinä ja siitä nousi kova kuume ja muutenkin kaveri oli aika tööt! Edellisestä rokotteesta kun ei tullut mitään oireita. Talvi on ollut edellistäkin talvea lumisempi ja kotona on tehty paljon lumitöitä. Joulu meni ja uutta vuottakin ehdittiin raketein juhlistaa. Nyt on ihana aloittaa uusi vuosi taas reippain askelin.

8 kk:n mitat oli 9 kg ja 70 cm