!

torstai 12. toukokuuta 2011

Ei mikään hortonomi

Jotain kukkia on tullut istutettua tässä kevään aikana.Mutta kun varsinainen piha ei vielä ihan valmistu, niin hyvin pienimuotoista on tuo kukkien täydentäminen :)
Helmililja on mun yksi suosikki, tämä yksilö pääsee vielä kukkapenkkiin kasvamaan.

Terassia peittää kivasti iso vaahtera ja tässä vaiheessa puu kukkii kauniisti.

Täälläkin helmililjaa ja mini narsisseja. Lisäksi viime kesänä laitoin penkkiin muutaman saniaisen. Näistä kaksi näyttää selvinneen viime talvesta. Oikein näppärä kasvi varjopaikoille.

Penkissä kasvaa kahtakin eri liljalajiketta, en tahdo nyt muistaa mitä. Lisäksi tuollainen hiukan lilalehtinen kukka, joka kasvaa lähemmäs metriä....ja taaskaan en tiedä mikä kukka kyseessä :/

Orvokkeja pitää aina olla. Nämä pääsivät lasten hiekkalaatikon viereen,
vanha männyn kanto toimi kukkaruukkuna.
Jotain perennoja laitoin meidän kalliolle, kuten mehitähti ja kalliokasvin nimeltään "Peter Pan". Lisäksi Jalokärhö pääsi talon etupuolen ristikkoa koristamaan. Tosin varmaan vasta ensikesänä tietää, miten tuo kärhö viihtyy varjoisessa paikassa. Toivotaan, että sitä koristaa jo muutama liila kukka tänä kesänä :)

Kesäkuun alussa pitäisi tulla työkoneet ja meidän talon reunalle porataan maalämpöä varten kaivo. Onneksi päästään eroon ei niin egologisesta ja kalliista öljystä!!! Ainakin ovat kehuneet tuota ratkaisua edukkaaksi juuri omakotitaloihin...saapi sitten nähdä. Ensi talvi näyttää mitä tuleman pitää.