!

perjantai 30. syyskuuta 2011

DIY RAHI


Jos haluaa tehdä helposti rahin, niin tässä vinkki. Tarvitset kuitenkin ompelukoneen, jotta saat ommeltua rahille päällisen.
Mikäli jostain on jäänyt styroksia ylite, niin ei kannate heittää menemään. Tässä tapauksessa rahista tuli pyöreä, mutta voi olla toki vaikka kulmikas.
Rahin koon voi sitten itse määritellä, tässä se on n. 40 cm halkaisija.
Leikkaa styroksista esim. mattoveitsellä 3-4 ympyrää, riippuu miten korkean rahista haluaa. Tässä käytetty 3 palaa. Päälimmäiseksi jokin pehmuste, jos vaikka vaahtomuovia löytyy esim. vanha patja tai äitiyspakkauksen mukana tuleva patja :)

Kasan voi ja kannattaakin päällystää jollain tukevammalla muovilla sivuilta. Leikkaa vaan muovi ympärille ja teippaa kiinni. Sitten tietty pitää olla ompelukone, jotta saa mieluisen kankaan rahille.

Mittasin rahin ympärysmitan ja tein kuitenkin niin, että rahin sivukangas yltää rahin alle. Ompelin kankaan reunoille kuminauhalle (pelkkä narukin käy) juoksun, jotta kangas jää nätisti rahin alle rypytetyksi. Rahin päällinen sitten ommellaan vaan sivuosaan kiinni. Ja mikä tässä vielä kiva, niin rahi on ekstra kevyt siirrellä.....

Ei kommentteja: