!

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kasvimaa ja olohuone

Näin heinäkuussa kasvimaa näyttäisi tältä. Paljon erilaisia kukkia ja nuo isommat hujopit ovat auringonkukkia. Ukkosmyrsky tuhosi niistä kolme komeaa, mutta vielä on muutama jäljellä ja kukat alkavat niihin jo kehittyä.
Herneistä olemme saaneet nauttia (tai no lapset lähinnä) jo pari viikkoa ja lisää vielä tulee. Perunoitakin tulee aika kivasti, vaikka perunoita taisin istuttaa vain 10 kpl. Yrttejä riittää koko kesäksi, mutta minitomaatista en tiedä. Nyt vasta tomaaatin varret taitavat olla täydessä pituudessaan, kun vasta kukkivat. Nähtäväksi jää, miten jaksaa siihen tomaatteja tehdä :)
Tässä kasvimaa kukkeimmillaan heinäkuussa.

Tältä kasvimaa näytti toukokuussa

Terassilla alkaa nyt kukkia Pelargonia, joka olikin sitten ainokainen viime kesän talvehtineista yksilöistä. Luulen, että menin leikkaamaan varsia liian aikaisin siitä, kun olin ottanut kukat sisälle virkoamaan. Kastelussa yritin olla maltillinen. Lisäksi luulen, että ne olisi kannattanut siirtää heti uuteen ravinteikkaaseen multaan. Katsotaan miten ensi keväänä näiden käy.
Olohuone on minulle ollut aina pieni kompastuskivi. Sitä kun ei vieläkään ole remontoitu tai pintoja laitettu. Löysin Indiskasta aivan ihastuttavat hiukan läpikuultavat verhot. Niihin oli pakko ostaa mätsäävä tyyny. Jo alennetusta hinnasta sai vielä -50%, joten tämä vaikutti ostopäätökseeni myöntävästi :) yksi kaunis ruukkukin lähti sieltä mukaan. Indiska on yksi ehdoton lempparini sisustusliikkeistä. Voisin ostaa sieltä melkein kaikki kotiimme. Tällöin sisustustyyli olisi tietenkin kovin itämaistyyliinen, mutta Indiskan kankaita ja huonekaluja voi kivasti yhdistellä ihan muunlaistenkin tyylien kanssa.

Sohvan taakse "piilotin" vanhan 70-luvun sohvapöydän. Se osoittautuikin loistavaksi ideaksi. Sain sinne kivasti kukkia ja valaisimen tuomaan lisää kodikkuutta tuohon nurkkaukseen. Meillä ei ole olohuoneessa tilanpuutetta. Päinvastoin olohuone on tavallaan liian suuri. Olohuone tulisi jakaa kahteen erilaiseen osioon. Minulla onkin siihen jo suunnitelma, mutta sitten joskus. Nyt toinen puoli huoneesta toimii kivasti lasten nurkkauksena.


Kaunista kesän jatkoa!
Niina