!

torstai 9. helmikuuta 2012

Tuolin "entisöintiä"

Mulla on ollut aikeissa käsitellä pari talonpoikaistuolia pienin muutoksin. Koska puu itsessään on hyvin kaunis ja patinoitunut, en halunnut maalata puuta täysin piiloon. Annien Sloanin kirjassa ihastuin juuri tähän tyyliin. Putsasin  tuolin ensin läpi tinnerillä lähinnä pölystä ja liasta.

Tämän jälkeen maalasin aina pienen osion valkoisella (Old White) ja melkein välittömästi pyyhin maalikohdan kostealla rätillä. Näin ollen jäi pintaan hieman vaaleaa, mutta itse puu paistaa vielä kauniisti läpi. Tässä olisin voinut hiukan enemmän vielä pyyhkiä maalia, jotta maali olisi jäänyt lähinnä puun syihin. Mutta olen näinkin aika tyytyväinen.
Vahasin vielä pinnan osittain ihan värittömällä vahalla ja osittain värittömän ja värillisen sekoituksella (tummentaakseni hiukan vaaleampia kohtia)
Laitoin kuvan alkupäisestä tuolista myös tähän (vasemmalla). Alkuperäinenkin tosi kiva, mutta kun näitä kokeiluja piti taas päästä tekemään :)

p.s. vielä olisi kaksi toisenlaista tuolia maalaamatta...nämä on vaan paljon työläämmät, kun jo hiomiseen saa menemään paljon aikaa :)