!

tiistai 7. helmikuuta 2012

Tervetuloa aurinko

Molemmat pojat tuijottivat herkeämättä tietokoneen ruutua, kun youtubeen piti laittaa Munamies esiintymään. Se on vähän kaiken ikäisten ihmisten suosikki. Meillä jopa tuo vuoden ikäinen on ihan haltioissaa moisesta pikkumiehestä :) Toinen mikä on tietty hitti, sekin kaiken ikäisten, on Angry Birds. Aina kun mahdollisuus, pelataan sitä iskän puhelimesta. Nämä on näitä nykyajan viihdykkeitä.
Onneksi on jotain omasta nuoruudesta tuttuja juttuja, jotka myös meidän poikiin vetoaa. Ihan perinteiset leikit, askartelut ja lukemiset. Tämän hetken hittejä meidän 5-vuotiaalla on Henna-, Siiri- ja kaikki Mauri Kunnaksen kirjat. Kaikki tuntuu melkein käyvän. Kirjastosta on kiva lainata kirjoja, kun valikoimaa riittää. 

Sasun synttäreitä on nyt sitten juhlittu useampaan otteeseen. Kavereita kutsuttiin Huimalaan huimaan menoon. Eipä päivänsankaria paljon näkynyt, jos muitakaan kavereita. Niin oli heillä hauskaa puistossa telmiä. Oli myös kivaa saada serkkupoika mukaan. Ja oli hauska huomata, miten kaveri innostui, kun oli hetkisen ihmetellyt menoa. Selvä suosikki pojilla oli puiston autot, jotka toimivat akuilla. Poletti vaan sisään ja menoksi!! Seuraavana viikonloppuna oli sukulaisten ja kummien vuoro. Ihania lahjoja on taas saatu. Pieni lahjaähky taisi Sasulle tulla....seuraavan kerran niitä tuokin sitten joulupukki :))

Voihan kissanpäivät....vaikka ei ihan sellaisia ole ollut. Meidän Nöpön lempipaikka on pesuhuoneessa, jossa hän saa rauhassa nukkua. Siellä on lattialämmitys, josta kissa tykkää. Nyt kun oli nuo megapakkaset (-20), niin ei ihan lattialämmitys riittänyt pesuhuoneen lämmitykseen. Siellä oli huomattavasti kylmempi ja kissan täytyi etsiä itselleen uusia kohteita. Niinpä hän keksi, että mamman tietokone on ihanan lämmin ja sen päällä tuo on nyt aika ajoin makoillut. Toinen paikka, jossa katti kovin viihtyisi, on tuo meidän sauna. Sinne aina päästän, jos satun käymään alhaalla. Ei sen puoleen, voisin minäkin siellä saunassa enemmän viihtyä näin talvella. Sellainen vilukissa kun olen. Muutenkin Nöpö on viihtynyt enemmän meidän seurassa, tuli jopa vieraita morjestamaan lauantaina. Mamman tyynyllä nukuttaisiin, mutta kun nostan peiton helmaan, niin onneksi menee sinne nukkumaan ihan tyytyväisenä :))


On ollut mukava huomata, että kun vaihdettiin maalämpöön, niin lämpöä on riittänyt. Eli ei olla menty ainakaan sen suhteen huonompaan suuntaan. Kesän jälkeen ja viimeistään vuoden lopussa tiedämme, miten paljon todellisuudessa säästämme öjyyn verrattuna.
Muuten tässä talossa kyllä rahareikiä riittäisi. Jotta lämpö ei ihan harakoille karkaisi, tulisi yläpohja/katonraja villoittaa. Tämäkin maksaa jo 4.000 e. Lisäksi pitäisi loput ullakot vuorata ja tämäkin maksaa äkkiseltään muutaman tonnin. Kaiken lisäksi talossa erkkerin kulma on alkanut vajota. Talo siis liikkuu kaiken paineen alla. Kovat talvet ja melko vilkasliikenteinen tie vieressä eivät helpota tilannetta. Olemme saaneet tarjousta tuohon  oikaisuus tai lähinnä tukemiseen ja ei hyvältä näytä. Puhutaan jo useammasta kymppitonnista. Että silleen mennään. Sitä joutuu ihan miettimään, että lähteekö tähän panostamaan vielä isoin setelein vai lähteekö myymään. Joku jolla on sitten varaa laittaa, niin voi laittaa. Olisi vaan niin sääli luopua tästä niin rakkaasta talosta.ps. pienillä muutoksilla voi saada kodin ilmettä piristymään. Huomasin tämän olohuoneessa...ja olen tosi tyytyväinen. Olohuoneen pöytä on saatu ilmaiseksi. Se on sellainen viilutettu 60-70-luvun pöytä. Maalasin sen Annie Sloganin Paris Grey sävyllä.