!

tiistai 8. tammikuuta 2013

Kissat ja olohuone

Vaikka alku olikin hieman takkuinen karvaturrien kohdatessa ensimmäistä kertaa, nyt eletään
jo leppoisasti sovussa.
Reilu kaksi viikkoa vierähti, ennen kuin kisut tottuivat toisiinsa ja keksivät yhteiset leikit.
Varsinkin iltaisin talon ympäri juostaan kilparallia ja kovaa! Vuoroin toinen toistaan jahdaten.

Välillä hiukan rajummin taklaten, mutta ei liian kovaa :)
Joskus sitten Nöpö intoutuu Elmeriä pesemään, on se vaan suloisen näköistä.

Tuntuu siltä, että oikean päätöksen tein, kun toinen kissa taloon tuli. Nöpö on pirteämpi ja suostuu jo tulemaan äipän kainaloon yöksi. Alkuun murjotti uutta tulokasta ja ei suostunut edes syliin tulemaan. Nöpö on aina ollut kova sylikissa. Elmeristä ei vielä tiedä. Joskus viihtyy sohvalla sylissä iltaisin, kun telkkua töllötetään.

Missä kissa?
Mutta Elmeri on kova nuolemaan. Aamupesut on sen tapa herätellä talon väkeä. Iltaisin Elmeri menee Sasun viereen nukkumaan ja hipsii sieltä sitten pois, kun poika nukahtanut. Pitäähän sitä nyt tulla vielä leikkimään kaverin kanssa :)

Uudeksi vuodeksi hieman lupailin itselleni, että talon remontointi saa luvan edetä. Ihan ensimmäisenä mun homma on olohuoneen ja ruokatilan katon maalaus. Katon maalaus ei ole mikään ihan pieni projekti, kun huoneissa on sen verran neliöitä. Olohuoneessa jotain 50 m2 ja ruokatilassa n. 20 m2.

Katossa on puupaneelit, jotka tullaan kuultomaalaamaan vaalealla sävyllä. Olen jo saanut hiukan kattoa pestyksi. Tämän jälkeen tuo osuus tullaan maalaamaan, niin nähdään vähän miltä katto tulee näyttämään.
Paneelissa ei pitäisi olla mitään käsittelyä, kun sitä miehen kanssa olemme tutkineet. En tiedä sitten, onko turhaa pestä kattoa, mutta tuskin siitä haittaakaan on. Onhan tuo paneeli varmaan jo toista kymmentä vuotta vanha....ellei vanhempi. Ja sitä tuskin on koskaan pesty, joten kyllä kait siihen jotain töhnää on ehtinyt kertyä!

On sitten eri asia miltä lopputulema näyttää. Sävyjäkin on varmasti paljon, joten voi olla vaikeaa tehdä päätöstä. Näissä tunnelmissa sitten vierähtänee tovi jos toinenkin :)

Niina