!

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Eskarilaisen mietteitä

Meillä on nyt sitten edessä jännä ja erilainen syksy. Mulla alkaa opintie kuunvaihteessa, Sasulla eskari ja Rasmus on kahtena päivänä tuon 4 h päivähoidossa. Mainittakoon, että opiskelen iltaisin.

Eilen alkoi täällä meillä päin esikoulu. Jännitystä oli ilmassa jo edeltävänä päivänä. Sasu tuumasi ennen nukkumaan menoa "Äiti, mä en oikein tiedä pitäisikö mun mennä sinne eskariin?". Lisäksi hän huomautti "Mä olen kyllä vielä aika pieni sinnen eskariin...."
Niin no, pehmitin jännitystä sillä, että päivä tulee olemaan vain 4 h pituinen. Melkein sama aika kuin kerhossa.

Sitten huoletti kovasti se, ettei myöhästytä tai miten kotimatka taittuu. Täytyi siihen sanoa, että äiti huolehtii vielä aikatauluista ja saatoista :)
Sasu on jo omasta halustaan opetellut kellonaikoja. Selviteltiin myös miten pitkään eskari kestää ja mihin aikaan äiti tulee noutamaan. Eilen aamulla olimmekin ajoissa paikalla. Ehdimme sisälle, kun kerrottiin, että pihalle mennään. Huolimaton äiti oli unohtanut tietenkin vaihtovaatteet ja ulkohousut kotiin. Ei auttanut kun lähteä niitä noutamaan. Tähän kohtaan mainittakoon, että vastuuton äiti oli tietenkin unohtanut ostaa lapselle ajoissa kumisaappaat ja kuravaatteet :)

Niinpä sitten meidän pieni eskarilainen joutui leikkimään kaatosateessa ilman niitä. Toki päällä oli melko vedenpitävät vetimet....mutta aika märkä kaveri oli kuulemma sisälle tultaessa ollut.
Niin, uloshan mennään vaikka olisi kaatosade....tämä oli jotenkin pojalle hiukan vierasta.

Joten hän totesi illalla ennen nukkumaan menoa; "Äiti, mä en halua mennä eskariin silloin kun sataa".

Ja minä siihen sitten vaan jouduin toteamaan, että kyllä sinne mennään säällä kuin säällä. Niinhän jokainen menee kouluun ja töihin...ikävä kyllä ei sitten pimeinä pakkasaamuina voi vain raottaa peittoa ja kääntää kylkeä tyytyväisenä ja jatkaa unia. Niin kuin meistä moni aika useastikin saattaa toivoa arkiaamuisin ;)

Täytyy vielä mainita, että kyllä oli vaikea löytää lapselle kumisaappaat. Kiersin ensin pari second hand puotia, joista aina löytyy hyvin vaatteita ja kenkiä lapsille. Mitä ilmeisimmin olin aika myöhässä liikkeellä! :)
Tänään kun sitten epätoivoisena menin Sellon Citymarkettiin, niin edullisia saappaita ei enää ollut! Näin sitten jouduin ostamaan Nokian kontiot. 

-

Vaikka niiden hinta raapaisi ikävästi kukkaroa, niin ajattelin, että siinä on varmasti kestävät saappaat ja toivon, että menevät vielä pikkuveljellekin :) tosin hinta ei aina takaa laatua.

p.s. tänään sitten mentiin eskariin kunnon varusteet niskassa :)

Niina