!

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Puuhapäivän ilot

Tänään tuli enemmän ja vähemmän kyykättyä pihalla. Kaunis aurinkoinen sää houkutteli ulos ja siellä tulikin vietettyä aikaa jopa 7 tuntia :) välissä vaan nakkasin nuorimmaisen päiväunille ja taas jatkamaan. Sasu viihtyi naapurin lasten kanssa, pihalla viuhahteli parhaimmillaan kahdeksan lasta. Trampoliini kaivettiin talvipiilostaan ja Rasmus nautti ja huusi "yppää, yppää".

Sain haravoitua pihaa aika kivasti ja herukkapensaat leikkasin ensimmäistä kertaa elämässäni. Pensaat saivat "komposti" multaa juurilleen ja lisäksi kalkkia. Ihmeen hyvin on herukkaa pukannut, vaikka pensaille ei ole varmasti mitään tehty vuosikausiin.
Lisäksi mustaviinimarjapensaat tarvitsivat tukea, joten tein puusta ja narusta niille tuet. Saa nähdä, tuleeko kesällä runsaammin satoa.

Pihalle laitoin myös muutaman esikasvatetun auringonkukan. Niistä pitäisi kasvaa 3-4 metrisiä. Kukkia on kaiken kaikkiaan 25. Loput kukat pääsevät kasvamaan talon päätyyn seinän viereen. Siihen on vain ensin raahattava kilokaupalla multaa ja kastelua ei saa unohtaa. Maa on tässä kohtaa muutenkin kovin heinikkoinen ja nokkosvoittoinen. Laitoimme siihen viikko sitten Rounduppia ja nyt odotellaan, että rikkaruohot tuhoutuvat. Tämän jälkeen mullataan lisää ja heitetetään ketokukkien siemenet sinne kasvamaan.

Kesän odottelu helpottaa kummasti heti, kun aurinko pääsee lämmittämään. Kova matkakuume jo on. Vappuna juhlitaan nuoremman pojan 2-vuotis syntymäpäiviä. Keväästä pitää taas nauttia, on melkein parasta aikaa vuodesta. Tosin mökki ja laituri kutsuu aina kesäisin. Pääsee vähän näiltä kotikulmilta pois.Huomenna ehkä sataa vettä. Legot ja pelit sitten esiin. Ei sen puoleen, tarvittaessa pakataan vaan riittävästi sadesuojaa ja mennään pihalle :))

Niina