!

tiistai 8. marraskuuta 2011

Ruokapöydän tuolit

Vihdoinkin olen päässyt kokeilemaan Annie Sloanin maaleja niin, että tiedän vähän miten ne toimii. Voi sanoa, että tämän projektin tuolit ovat olleet ilmaiset. Näin ollen ei haittaa vaikka niihin muutaman euron laittaa maalaamalla ja tietty näkee vähän enemmän vaivaa ensteks hiomalla ne :)
Tuolien hiomisesta en tehnyt numeroa. Tärkeintä oli saada vain lakkakerros pois. Ei kannata tuhlaa aikaa tai hermoja hiomalla tuolin pintaa turhan paljon. Toki tuunaussuunnitelma vaikuttaa myös tähän. Mä kun päätin, että maali saa peittää tuolin kokonaan, niin pohjalla ei niin väliä. Lisäksi vielä vahauksen jälkeen tulen hiomaan pintaa kuluneemmaksi.
Näitä tuoleja myin huutonetissä ja ainakaan vanhassa lookissa ei kauppoja syntynyt. Mitenköhän kävisi, jos ne tuunauksen jälkeen laittaa myyntiin?
Ennen.....

...ja jälkeen
Tässä projektissa pääsen testamaan Annien maaleja konkreettisemmin.
Tuolin värin valintaa mietin jonkun aikaa. Olisiko se valkoinen vai joku kiva väri esim. siniseen tai vihreään menevä. Kumpikaan ei houkutellut. Tänään sitten näin Pentikin liikkeen ikkunassa aivan ihastuttavat harmaat tuolit, joista olen aina haaveillut. Niiden hintaa en edes halua tietää :)
Ne oli sellaiset kauniin vaalean harmaat pehmusteilla. Näistä siis saa tulla harmaan väriset!

Salamalla väri ei tule niin hyvin esiin...katsotaan sitten päivänvalossa  valmista tuolia!Ja koska en kuitenkaan ihan "kirkkaan" harmaata halua, käsittelen ne vielä tummalla vahalla. Koska tuoli on kovin tumma alunalkaen, maalasin ensin valkoisella (Old White) ja tämän jälkeen vasta harmaalla (Paris Grey). Jännittää hiukan lopputulema, mutta Annien neuvojen saattelemana uskon, että lopputulos on kiva. Yksi pian valmiina ja 3 vielä edessä.

Annie Sloan Chalk Paint

Jokin aika sitten kirjakerhosta tuli tilattua tuollainen tuunauskirja "Maalaa ja tuunaa vanhoja huonekaluja". Kirjassa on 50 erilaista ohjetta, miten huonekaluja voi tuunailla tai entisöidä vanhan näköisiksi. Helppoja vinkkejä, joita ei ehkä tule tehdyksi ilman opusta kuitenkaan.

Ihan ensimmäisenä ihastuin Annien maalien värikarttaan. Hän on hakenut värit eri vuosituhansilta ja onnistunut mielestäni värien sävyissä niin nappiin....juuri sellaisia sävyjä, joita rakastan. Maali on ihanan mattaa ja mikä parasta se on ekologista. Sekoitteeseen on käytetty mm. kalkkia. Lisäksi maali on vesiliukoista ja ei haittaa vaikka joskus siveltimet jää vähän kuivumaan. Maali lähtee hyvin käsistä ja pensseleistä eikä muutenkaan kuivahda purkista, kuten ihan tavis huonekalumaalit saattavat tehdä. Tilasin sitten kaikkien mutkien kautta kyseisiä maaleja lopulta Ruotsista.

Päätin ihan ensimmäiseksi kokeilla jollain pienellä projektilla miten maali käyttäytyy. Löysin ullakolta tuon aterinlaatikon, jonka aikoinaan olin Ikeasta hankkinut. JA koska laatikko on passeli muuhunkin kuin aterimille, vaikka kynttilöille tai muulle koriste-esineille tai vaikka joulukrääsälle, niin päätin kokeilla tähän noita maaleja.
Otin kuvan kyseisestä tuunausvinkistä, joka kirjassa oli. Kuvasta ei ehkä näe niin hyvin lopputulemaa. Mutta idea tässä oli, että valkoinen kaappi maalattiin ensin Chateau Greyllä (rusehtavanvihreä) ja maalia laitettiin todella paksusti ja sivellettiin miten sattui. Tämän jälkeen tuli Duck Egg Blueta (siniharmaa), joka siveltiin tasaisemmin. Sitten pinta vahattiin värittömällä vahalla ja hiottiin niin, että osittain jostain kohin annettiin myös valkoisen tulla läpi. Ja mielestäni tuo kaappi on aivan ihastuttavan herkullisen värinen.

Tein melkein samalla ohjeella tuon laatikon. Mulla ei vaan ollut tota rusehtavanvihreää, mutta laitoin alle Versaillesia (keltavihreä), mikä ei tietenkään anna samaa vaikutelmaa hiottaessa pintaa rikki. Joka tapauksessa olen niin rakastunut noihin väreihin ja opin tässä projektissa sen, että sitä rusehtavanvihreää saa sitten laittaa ihan kunnolla jotta se menee kunnolla kököksi tai muhkuraiseksi. Lopputulos on tällöin vieläkin vintagemaisempi ihan varmasti!
I´m in LOVE!!!
Tässä vielä isompana tuo laatikko
Ja jos olen kokeillut nyt yhtä kirjan ohjetta, niin mulla on vielä 49 jäljellä....tai ainakin melkein, kaikki ohjeet on vaan ihan mielettömän ihania. Eniten houkuttelee sellaisten vanhojen talonpoikaistuolien käsittely....voi vitsit että tykkään näistä projekteista :)