!

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kevätpäivän mietteitä

Viime päivät ovatkin menneet yrttien ja kukkien siementen istutuksessa. Kokeilen nyt ensimmäistä kertaa, miten erilaiset yrtit, minitomaatti ja laventeli lähtevät kasvamaan ihan alkutekijöistään. Toukokuussa terassille laitetaan kasvamaan mm. herneitä ja mansikoita lasten iloksi. Saapa nähdä tullooko satoa.

Muuten olenkin viettänyt kaiken mahdollisen "luppoajan" maalatessa. Pari pientä projektia valmistuu pian. Sasu on ollut ahkerasti mukana näissä projekteissa. Taitaa tulla äitiinsä, kun tykkää maalaamisesta ;)

Yhtenä iltana olimme aloittamassa iltasatua ja hän kysäisi minulta S: "Äiti, miten olette isin kanssa tavanneet?" Ä: "No siitä on 10 vuotta ja ihan sattumalta toisiin törmättiin" ;D S: "No missä vaiheessa tiesitte, että teistä tulee kaverit?" Ä: "No kyllä voi sanoa, että ihan melkein heti tiesimme, että halutaan olla kavereita" ;DD
Isi pääsi vihdoin tilaamaan Sasulle oman pienen mönkijän ja taitaa olla enemmän iskän mieleen ;) sen sijaan kierrätyskeskuksesta ostetut muoviset sotilaat ovat olleet ihan huippujuttu! Niillä leikitään nyt varmaan jo unissaan. Taas voi todeta sen, että paras lelu on useimmiten ihan joku muu, kuin aikuinen luulee :))

Tällaisia pohdintoja meillä on ja muutenkin maailmankaikkeutta ihmetellään. Kysellään missä Intia on tms. ja Sasu valistaa meitä siitä, että ihmisellä on sielu. Taitaa kerhossa puhutut asiat jäädä hyvin mieleen ja askarruttaa monessa asiassa :) seurakunnan kerhossa puhutaan ehkä myös vähän hengellisistä aiheista :)

Meidän nuorimmainen täyttää pian 2 vuotta, huoah! Ei puhu, mutta pussaa senkin edestä ;D veljensä sanoi jo ensimmäiset sanat puolivuotiaana, joten ei ihan samalla viivalla tässä mennä. Eiköhän tuo pian aloita pulisemaan ja kerralla voi tulla sitten jo paljon asiaa :) voi olla, että äitee toivoo silloin kaverin olevan välillä hiljaakin ;D

Jos häntä pitäisi kuvailla lyhyesti jollain sanoilla, sanoisin hänen olevan melko rauhallinen mietiskelijä ja tuumailija, vaikka vauhtiakin riittää. Hän on hyvin tarkka esineiden järjestyksestä ja ruokaa ei saa jäädä suupieleen...se täytyy heti pyyhkiä pois. Jos päivärytmissä on jotain poikkeavaa, ollaan oltu enemmän liikenteessä tms., niin yöunet monesti paljon levottomammat. Eilen sitten yritettiin vaihtaa hänelle toinen sänky, kun osaa jo tulla tuosta pinnasängystä pois. Ei vaan kaveri suostunut siinä nukkumaan EI. Huusi ja tuli pois samantein. Täytynee siis odotella vielä jonkin aikaa. Muutokset kun vaan ovat aika kovia meidän pienelle miehelle. Hiljaa hyvät tulee, niinhän se kaikessa vähän on :)

Meillä muuten avattiin hiekkalaatikkokausi tänään. En uskonut, että osa hiekasta oli sen verran esillä ja sulaa. Kovasti tehtiin jo hiekkakakkuja.
Kissakin on aloittanut ulkoilun oikein kunnolla. Pari viikkoa on jo uskaltautunut hetkeksi pihalle. Nyt viettää jo siellä aikaansa ahkerammin. Nauttii terassilla, kun aurinko paistaa ja lämmittää :) ja muistaakseni entisessä kodissa Nöpö tykkäsi juosta laservalon perässä....vihdoinkin saatiin sellainen toimiva vekotin meille ja voihan nauru, miten kissa on juossut valon perässä. Illalla makasi lattialla ihan reporankana :) masu pullollaan makasi, eikä hetkeen liikahtanut. On tuo pieni suloinen pakkaus kyllä!