!

torstai 5. toukokuuta 2011

Rasmus 1 vuotta

Minä olen Rasmus 1 v.


Vapunpäivänä juhlittiin pääasiassa päivän sankaria.Kovin viileä sää ei houkutellut ulkoiluun ja tarjoilut täytyi kattaa sisälle. Päätin kokeilla marenkikakkua, joka on saanut nimekseen Pavlovan kakku. Hiukan jännitti, että mitä siitä tulee...kun joskus olen kokeillut marengin tekoa, niin lopputulos ei ollut kovin kehuttava :) pohja oli siis marenkia ja lisukkeena kerma/vaniljavaahto sekä tuoreita marjoja ja hedelmiä, nammaa! Kakku siis onnistui, ainakin vieraiden mielestä ja on muuten takuu varmasti myös laspsille mieleinen ;) ja kuvaa en tietenkään saanut otetuksi :)
Muut herkut suunniteltiin vappubrunssin mukaisesti, joten kaikkea aamupalaherkkuja oli tarjolla.

Meidän piskuinen on nyt iso poika Taapero! Ja kyllä kaveri jo näyttääkin, että osaa monta temppua.
Kaikelle taputetaan...vanhemmat taputtaa joka tilanteessa pojalle, kun tekee jotain hauskaa tai oppii uutta. Meillä opittiin myös vilkuttamaan, tosin sitä tapahtuu hyvin harkitusti ja lähinnä ihmetellään sitä käden ihmeellistä liikettä :D

Vielä ei kävellä, mutta sitäkin ahkerammin työnnellään taapero kärryjä. Ja koska vielä ei osata kääntää kärryä sen jäädessä jumiin, täytyy äidin olla mukana menossa :)
Toinen mitä poika rakastaa on musiikki. Ihan mikä tahansa melodinen tms. musiikki pistää jammaamaan ja mennään ihan musiikin tahdissa. Ja syliin kun ottaa mukaan pyörimään, niin kikatetaan äidin kanssa yhdessä kilpaa.
Lisäksi rammu keksi nyt sähköisen mopon....joo ihan kiva, kun sillä mennään ympäri taloa...mutta äitee joutuu painamaan kaasua, kun kaveri ei ihan ymmärrä miten kärry toimii. Selkä vääränä painellaan menemään ja jos yritän lopettaa, niin päättäväinen murahdus kertoo, että ei saa lopettaa, huh huh ;D

Mikä vielä ihanaa, kesäpäiviä tiedossa loppuviikosta. Täytyy pihalla haravoida loputkin lehdet. Tehdä hiekkalaatikko valmiiksi...vaikkakin on jo käytössä. Kiitos hiekan lahjoittajalle...serkkupojalle terveisiä! Nyt paistattelemaan aurinkoon tai no sitten kun pojat heräävät päikkäreiltä. Sitä ennen tämä mamma ottaa RELAX ;D

ps. päivänsankarista oli pakko laittaa kuva lippa vinossa ja tuttikin oli tallessa (siitä ei vielä sovi luopua). Lahjaksi saatu kassakone oli suosiossa myös isommalla veljellä!


Löytyihän tolle emaliselle kannulle käyttöä!

pss. Meidän pihalta löysin tuollaisia keltaisia kukkia ja en todellakaan tiedä mitä ovat, mutta täytynee selvittää netistä, jos niille löytyisi ihan oikea nimikin. Kukat poimin sunnuntai aamuna ja ovat edelleen samassa paikassa ja ne eivät ole yhtään lakastuneet...aika sitkeitä tapauksia :)