!

torstai 28. kesäkuuta 2012

KeSäKuU

Kolmas kesä kotona lapsien kanssa ja näyttää siltä, että vielä on pari kesää mahdollista nauttia koko kesä yhdessä lapsien kanssa :) nautin ja osaan arvostaa nyt enemmän kuin koskaan sitä, että voin olla lasten kanssa kotona. Päiväkotirumba ja muu saa odottaa. On niin pieni hetki, kun lapset ovat pieniä. Ja haluavat vielä puuhastella äidin kanssa. Tärkeysjärjestys on aika selkeä. Nyt kun olen taas ottanut etäisyyttä työhön ja voinut punnita mahdollisuuksia tulevaisuudelle, tunnen suurta helpostusta siitä, että minulla on valinnanvapaus. Minulla on jotain arvokkaampaa, kuin mitä olisin ikinä voinut kuvitella. Lapset ja perhe menevät kaiken edelle. Vaikka meillä on niin paljon muitakin tärkeitä ihmisiä elämässä.
Olen kiitollinen siitä, että tässä parin vuoden aikana olen saanut uusia ystäviä. Olen iloinen, että uusia ystävyyssuhteita voi solmia, vaikka läpi elämän. Olen iloinen, että ympärilläni on hyvin huomaavaisia ja lämpimiä ihmisiä, jotka eivät ajattele vain omaa parastaan. Olen liikuttunut siitä, miten paljon toiset välittävät. Toiselle voi antaa jotain antamisen ilosta ja tietää, ettei toinen odota jotain vastapalvelusta! 
Kiitos K*******a ja N**a <3

Muuten meillä on ollutkin melko puuhakas kesäkuu.

Mökillä on vietetty jo kolme viikonloppua. Mies rakensi talon päätyyn kasvimaan, joka tuottaa jo mukavasti satoa. Paljon on ompelutöitä tehty lähinnä muiden iloksi :)

Kasvimaalla kasvaa tänä kesänä herneitä, perunaa, salaattia, basilikaa, korianteria, persiljaa, ruohosipulia, sitruunamelissaa ja minitomaatteja. Salaattia ja yrttejä on jo tällä viikolla päästy maistelemaan. Positiivista tässä kasvimaassa on se, että tulee joka lähtöön nyt syötyä salaattia. Leivän päällä heti aamusta tai salaattia lisukkeeksi....normaalisti salaatin syöminen on jäänyt vähemmälle. Lapsetkin tykkäävät sitä maistella, kun jos aiemmin eivät ole siitä niin innostuneet.
Korianteri ja persilja on meidän poikien suosikki yrtit (kuten äidin) ja niitäkin napostellaan suoraan kasvimaalta itse poimien. 
Kasvimaa muokkauttuu vielä ulkoasultaan. Varsinaisen kasvimaan vieressä on alue, johon olen nyt laittanut auringonkukkia. Niistä pitäisi kasvaa 3-4 metrisiä...vaikea uskoa ainakin vielä tässä vaiheessa, kun kukat ovat vasta jotain 40-50 cm. Jätän vaihtuville kukille oman paikan ja muuten alueelle tulee näillä näkymin esim. maksaruohoa peitekasviksi rikkaruohojen estoksi. Toinen kiva ja nopeasti levittyvä voisi olla suikeroalpi. 
Mutta näitä peitekasveja on varmasti niin paljon, että katsotaan jos ensi kesäksi löytäisi mieluisen kasvin tähän sopimaan.
Reunaa on pengerretty ja reunaan on istutettu ruohon siemeniä ja jotain sekalaisia monivuotisia kukkia. Elätän siis toivoa, ettei tuota joutuisi kitkemään tai hoitamaan mitenkään erityisesti. Kukkia tähän olen poiminut eri puolelta pihaa....aina sitä mukaa, kun kesä on paljastanut jotain uutta ja mielenkiintoista mm. tulppaaneja on löytynyt yllättävistäkin paikoista.
Lisäksi olen kaivanut villivadelmaa aina kun jostain on löytynyt ja istuttanut eri paikkoihin. Kun ei aina tiedä missä tuo lähtee kunnolla kasvamaan. Vielä jännittää miten kasvatetut vadelmat ja pensasmustikat tekevät marjaa. Istutimme ne viime syksynä ja jo tänä kesänä saattaa tulla satoa. 
Viime kesänä ostimme yhden mansikan taimen, joka on jo tehnyt monta uutta tulokasta. Kaikki tulokkaat ovat jo raakileita pullollaan. Toivottavasti lapsille on marjoista vielä paljon iloa!

Tämä viherpeukalo onkin sitten aina kun vain mahdollista pyllistellyt naapureille. Kädet ja kynnen aluset ovat aina mullassa.....mutta viherpeukalo nauttii tästä kaikesta täysin rinnoin ;))
Alla olevat hamoiset ovat molemmat retrokankaita tai sellaisia kierrätyskankaita. Mustikka kietaisuhameella on jo koti, mutta prinsessa pitsiunelma etsii vielä kotia ;)
Farkkulaukku meni päivänsankarille hieman etuajassa, mutta toivottavasti sille on käyttöä. Oli ainakin kiva projekti tehdä tuo laukku. Olen niin pitkään halunnut tuollaisen tehdä ja vihdoinkin se on toteutettu. Kangas on mieheni vanhoista farkuista ja olkahihna hänen risa vyönsä. Olkahihnan pituutta voi säädellä. Hakaneulat ja nimikirjaimet ovat vain ostettua :) Heinäkuussa odottaa laivamatka Tukholmaan ja Skåneen. Olen innoissani jo lasten puolesta, kun pääsevät ison laivan matkaan. Elokuussa pääsemme nauttimaan helteistä Espanjan lämpöön. Siellä meitä odottaa miehen isä ja loppuloman siellä saamme viettää hyvässä seurassa. Voisin kuvitella, että lapset tulevat nauttimaan tästäkin seikkailusta. Mutta nyt nautitaan tästä Suomen kesästä. Vielä on kesää jäljellä...

Adios
- Niina -