!

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Talon remontointia

Olemme nyt asuneet reilun vuoden uudessa kodissa. Löysimme unelmien talon, vaikka välillä luulin että voin vain haaveilla sellaisesta ;) asumme 50-luvun rintamamiestalossa ja talo oli ostettaessa hyvässä kunnossa. Mitään kovin akuuttia remonttia ei siis ollut tiedossa.
Tässä matkan varrella olemme tehneet "pientä pintaremonttia" ja jotain vähän isompaakin.

Ihan ensimmäisenä maalattiin esikoisen huoneesta kaikki pinnat. Yhdelle seinälle maalautin viidakkoaiheisen kuvan. Viime kesänä tehtiin pois alta yksi kuntotarkastuksessa selvinnyt rempattava kohde, tämä onnistui vain kesäaikaan. Lisäksi mies rakensi ison terassin, joka seisoo tolpilla. Terassille mennään "kakkosovesta" ulos, kyseinen sisäänkäynti ei ole muuten ollut meillä käytössä .

Tällä hetkellä mies jatkaa ullakkojen vuorausta. Yhdelle ullakoista (makuuhuoneemme) puolelle valmistuu pian vaatteille oma soppi....tätä odotan niin innolla. Vihdoinkin saa kaikki vaatteet järjestykseen. Ei sen puoleen, etteikö tilaa olisi missä säilyttää, mutta kyllä se vaatekaappi tms. pitää olla samassa yhteydessä, missä makuuhuone...sanon minä :)

Mä olen sitten ottanut projektikseni eteisen remontoinnin. Tähän mennessä olen maalannut olohuoneeseen vievät pariovet ja jo tämä tuntui piristävän huoneiden ilmettä. Eteisen tilassa on kaiken kaikkiaan 4 ovea. Tämän lisäksi aloitin lattian muutostyöt. Yhtenä aamuna kyllästyin lopullisesti eteisen vanhaan ja kuluneeseen parkettiin. Revin sen pois ja samalla ikivanhan muovimaton. Alta paljastui puulattia, jota olen nyt hionut. Vielä tarvitsee hienosäätöä ja sitten vain täytyy tehdä päätöksiä, laitanko jonkun vaalean petsin tms. kuultovaalean sävyn. Vai lakataanko vain tuo pinta. Valinnan vaikeuksia siis....ja samaan hengenvetoon aloitan yläkertaan vievien portaiden hiomisen. Joten puuhasteltavaa riittää....

Lattia ennen
ja lattia parketin poiston jälkeen. Vielä aikas hurjan näköinen, mutta laitan tänne jossain vaiheessa valmiin lattian kuvan.....

Ei kommentteja: